Regler om videoovervågning

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på alarm pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre

Beregn prisen her

E-mærket logo

Før man installerer videoovervågning i sit hjem, på sin grund, på kontoret eller lignende, bør man sætte sig ind i, hvilke love og regler der er omkring videoovervågning. Videoovervågning anses nemlig i nogle tilfælde for at være krænkende for privatlivets fred, og derfor tager lovgivningen også højde for dette.

Har du købt et videoovervågningssystem eller er du interesseret i, hvor meget videoovervågning kan komme til at koste, kan du med fordel beregne vejledende priser på selve installationen eller på “hele pakken” med vores online prisberegner.

Når du beregner en vejledende pris med prisberegneren, vil i samme forbindelse, som en yderligere service til dig, tilbyde dig at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en fagmand med speciale i videoovervågning, som kan give dig personlig vejledning og en endelig et tilbud på den sikkerhedsløsning, du overvejer.

Videoovervågning i private hjem

For videoovervågning i private hjem gælder følgende regler og forhold:

 • Du har lov til at videoovervåge din private ejendom og din grund.
 • Du må ikke opsætte videoovervågning, der dækker de omkringliggende ejendomme, veje, gader og pladser.
 • Hvis du har en rengøringshjælp, håndværkere, en barnepige eller lignende, som kommer i hjemmet og på grunden jævnligt skal du informere vedkommende om, at der er videoovervågning på stedet.
 • Du skal også opsætte skiltning til information om videoovervågning, hvis du som privatperson opsætter kameraer i lokaler og på steder, som der er almindelig adgang til.

Videoovervågning på arbejdspladser og i det offentlige rum

Følgende forhold og regler gælder for videoovervågning på arbejdspladser og i det offentlige rum:

 • Virksomheder har som udgangspunkt ret til at videoovervåge deres ejendomme.
 • Virksomheder som butikker, tankstationer, fabriksområder og shoppingcentre har desuden ret til at overvåge deres ejendomme, selvom der er almindelig adgang for offentligheden.
 • Egne facader, indgange til virksomheden og arealer tilknyttet til ejendommen må gerne overvåges, så længe det er virksomheden der ejer disse, men kun hvis der er en rimelig og nødvendig grund til videoovervågningen (bekæmpelse af kriminalitet).
 • Enhver videoovervågning, der sker på erhvervsmæssige steder og i lokaler, hvor der ikke er almindelig adgang for offentligheden, eksempelvis på lagerlokaler eller kontorer, forudsætter, at man enten har den overvågedes skriftlige samtykke eller ejerens skriftlige tilladelse.Her skal der altid skiltes med videoovervågningen.
 • Det er kun tilladt at overvåge udendørs områderlive. Dog er der undtagelser, der gælder for visse typer “udsatte erhvervsdrivende” (eksempelvis virksomheder i hotelbranchen, detailbranche og restaurationsbranchen).
 • Hvis en boligorganisation eller et idrætsanlæg ønsker at videoovervåge, skal der indhentes særlig tilladelse fra politiet til dette.
 • Hos offentlige myndigheder er det tilladt at overvåge på samme måde som hos private erhvervsdrivende, så længe der skiltes tydeligt med overvågningen og så længe man har den overvågedes samtykke (på steder uden almindelig adgang for offentligheden.
 • Det er ikke tilladt at overvåge enkeltmandskontorer hos offentlige myndigheder.
 • Taxi-firmaer er ved lov forpligtede til at udstyre deres biler med videoovervågning.

Overordnet set, er det vigtigt at skilte med videoovervågningen og at indhente samtykke, når der er tale om steder, lokaler og områder, hvor kun få personer kommer og opholder sig.

Beregn priser på videoovervågning og installation her

Vil du gerne have gode råd fra en fagmand, der kan sætte dig grundigt ind i reglerne og lovene for videoovervågning? Når du beregner en vejledende pris på videoovervågning og andre former for sikkerhedssystemer, tilbyder vi som en yderligere service til vores brugere at arrangere et gratis og uforpligtende møde med en kompetent fagmand med speciale i sikkerhed og overvågning.

Fagmanden vil kunne hjælpe dig med at få overblik over dine muligheder for intelligente og passende videoovervågningsløsninger - mødet er gratis og du forpligter dig på ingen måde til at benytte dig af fagmandens tilbud eller ydelse.

alarm-pris.dk