Free cookie consent management tool by TermsFeed Hvornår begås der flest indbrud? | Gode råd til tyverisikring

Indbrudssæsoner - stop tyven med god forberedelse

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på alarm pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre

Beregn prisen her

Indbrudstyve har en lang og ubehagelig tradition for at bryde ind, når beboerne nyder livet væk fra hjemmet. Det er en meget ubehagelig oplevelse at vende hjem fra en ferie og opdage, at hjemmet er raseret, og at smykker, elektronik og andre værdigenstande er væk, men der er råd at hente med god forberedelse.

Der er meget, man selv kan gøre for at sikre hjemmet rent praktisk. Før man overvejer andet, vil det være en god idé at sørge for, at døre og vinduer er i god stand, at låse og greb er af god kvalitet osv.

Derefter kan man overveje, om installationen af et alarmsystem eller videoovervågning er et godt valg.

Her i artiklen kan du finde viden og gode, praktiske råd, der kan hjælpe dig med at komme tyvene i forkøbet, når indbrudssæsonerne går i gang.

Hvornår på året er der flest indbrud?

Som en tommelfingerregel kan man sige, at ferietid er indbrudstid. Indbrudstyvene er opmærksomme på, hvornår på året man typisk rejser væk, og udnytter i denne forbindelse ofte muligheden for uforstyrret at kunne begå indbrud.

Særligt sommermånederne er sæson for indbrud. Mange tager forlængede rejser til andre lande eller andre dele af Danmark i sommerferien, og det giver gode “arbejdsbetingelser” for tyvene.

Også i julen, påsken og i forbindelse med andre højtider opleves der en stigning i antallet af indbrud. Det er særligt når højtiden indebærer helligdage eller familieforsamlinger, der får familien ud af hjemmet i flere timer af gangen, at indbruddene sker.

Hvad kan jeg gøre for at undgå indbrud i ferietiden og i højtiderne?

Der er ikke nogen praktisk måde at sikre sig fuldstændigt mod indbrud - hvis tyvene absolut vil ind, skal de nok finde en måde.

Det er dog muligt at gøre det meget mindre sandsynligt, at det netop er dit hus, som tyvene vælger at bryde ind i. Her har du nogle gode og praktiske råd til at afskrække tyvene:

  • Sørg for at huset ser så beboet og “levende” ud som muligt: Lad endelig være med at rydde helt op, før du tager hjemmefra - rod giver et indtryk af liv. Du kan eventuelt også lade noget vasketøj hænge på snoren, lade lyset brænde i et par rum eller lade en radio være tændt. Skal du væk i længere tid, kan det være en god idé at installere en automatisk timer, som tænder og slukker lyset både indenfor og udenfor på et fast tidspunkt.
  • Bed naboerne om en smule hjælp: Skal du væk i længere tid, kan du med fordel bede en nabo om at tømme postkassen for dig (en fuld postkasse vidner om en bortrejst familie). Du kan eventuelt også bede naboen parkere i din indkørsel, og du kan selvfølgelig overordnet set bede naboen om at holde lidt øje med huset, så længe du er væk. Det kan være en rigtigt god idé at tilmelde sig Nabohjælp, som er et gratis kriminalpræventivt tiltag. De vil udruste dig med klistermærker, der lader tyvene vide, at dit hus bliver holdt øje med af naboerne - dette har en virkeligt god afskrækkende effekt!
  • Frist ikke tyven: Sørg for, at man ikke kan se de mest omsættelige genstande ved at kigge ind af vinduerne. Læg dyr elektronik, smykker og lignende i skuffer og skabe, før du tager hjemmefra.
  • Annoncér aldrig din bortrejse: Man bør ikke gøre opmærksom på, at man ikke er hjemme - heller ikke på Facebook eller via telefonsvarerbeskeden.
  • Viderestil fastnettelefonen til mobilen: Nogle tyve ringer i forvejen for at høre, om man er hjemme.

Er alarmsystemer og videoovervågning noget for mig?

Bor man i et forholdsvist ubefolket område, eksempelvis på landet eller i mindre landsbyer, vil tyvene være ligeglade med, om de larmer, når de smadrer ruder, bryder døre op osv., så her er de rent praktiske foranstaltninger ikke altid nok, når det kommer til tyverisikring.

Tyverialarmer er fortrinsvis til for at advare beboeren om indbruddet og for at stresse indbrudstyven. Videoovervågning hjælper desuden, når forbrydelsen skal opklares - man kan ikke løbe fra fotodokumentation.

Et er sikkert - indbrudstyve foretrækker at plukke lavt hængende frugter. Mange indbrudstyve synes ikke, at det er besværet værd at gå efter huse med tyverialarmer og/eller overvågningskameraer. Det er meget enklere og sikrere for tyvene at bevæge sig videre til næste hus i rækken.

Er du interesseret i at finde ud af, hvad de forskellige sikkerhedssystemer kan komme til at koste i din situation? Med vores online prisberegner kan du beregne priser på forskellige alarmpakker og -systemer.

Når du beregner en pris, får du som en yderligere service tilbuddet om et gratis og uforpligtende møde med en fagmand, der kan vejlede dig om dine muligheder og give dig et konkurrencedygtigt tilbud på din sikkerhedsløsning.

Dit møde er helt gratis og uforpligtende - du er på ingen måde forpligtet til at tage imod fagmandens tilbud.

alarm-pris.dk