Tyverisikring af vinduer - sådan sikrer du dine vinduer mod indbrud

Sådan fungerer vores service

Indtast opgaven

Indtast din opgave i beregneren

Pris pr. mail

Du får din vejledende pris på alarm pr. mail med det samme

Du ringes op

Vores rådgivere vil hjælpe dig videre

Beregn prisen her

E-mærket logo

Tyverisikring af vinduer kan nemt vise sig at være en god investering for rigtigt mange boligejere og -lejere. Vinduerne er nemlig blandt de mest udsatte elementer i huse og lejligheder, når det kommer til indbrud. Der er flere forskellige måder at skaffe sig adgang til et hus gennem et vindue - man kan blandt andet knuse ruden, fjerne listerne og tage ruden ud, bryde rammen op med et koben eller fjerne selve trærammen ved udboring.

Der er dog meget, man kan gøre for at gøre livet sværere og mere usikkert for indbrudstyvene. Med en kombination af mekaniske sikkerhed (kvalitetslåse, særlige beslag, forstærkninger mv.), teknisk sikkerhed (alarmer, sensorer, videoovervågning mv,) og god sund fornuft vil man være i stand til at gennemføre en særdeles effektiv tyverisikring af hjemmet.

I denne artikel kan du læse om den mekaniske og praktiske tyverisikring af vinduer. Er du interesseret i at vide, hvilke muligheder du har med teknisk sikkerhed (altså alarmsystemer og videoovervågning), kan du med fordel anvende vores online prisberegner og beregne en pris på netop den sikkerhedspakke, som vil være aktuel i din situation. Til vores prisberegningsservice følger også tilbuddet om et gratis og uforpligtende møde med en fagmand med ekspertise i teknisk sikkerhed, som kan vejlede dig om dine muligheder.

Læs en grundigere vejledning til vores samlede gratis og uforpligtende service her.

Gode råd til tyverisikring af vinduer

Hvis du er i tvivl om, hvordan du kan tyverisikre dine vinduer på den mest effektive måde, kan du følge disse gode råd til tyverisikring af vinduer:

  • Vær særligt opmærksom på tyverisikringen af de vinduer, som ligger afsides eller skjult, eksempelvis kældervinduer eller vinduer bag tæt beplantning.
  • Udskift gamle og nedslidte vinduer - de er lette at bryde op.
  • Investér eventuelt i greb med kliklås eller nøgle, så tyven ikke kan åbne vinduet ved at smadre ruden og stikke hånden gennem .
  • Du kan forstærke vinduesrammerne med jernplader eller dækskinner og dermed gøre det sværere for tyven at bryde vinduet op.
  • Lim gerne ruden fast i rammen med fast silikone. Dette forhindrer at tyven fjerner vindueslister og tager ruden ud.
  • Du kan eventuelt skrue listerne fast med envejsskruer, så tyven ikke vil være i stand til at fjerne vindueslisterne.
  • Husk at lukke og haspe alle vinduer omhyggeligt, når du forlader huset, samt når familien går i seng.

Når man taler om god tyverisikring af vinduer, handler det i høj grad om at gøre livet så besværligt for indbrudstyvene som muligt. Der findes ikke nogen helt sikre metoder til at sikre sine vinduer mod indbrud, men gør man det tilstrækkeligt besværligt for tyven, er der en chance for, at tyven ikke synes, at det er risikoen værd at bryde ind.

Vær opmærksom på, at visse vinduer fungerer som flugtveje i tilfælde af brand, og mht. disse er det vigtigt, at man kan åbne vinduerne indefra uden nøgle.

Kan man købe indbrudssikre vinduer

Da størstedelen af vinduer er lavet af glas, er det de færreste vinduer, som man med rette kan kalde indbrudssikre.

Det er muligt at anskaffe sig sikkerhedsvinduer, som er specialfremstillet på vegne af sikkerhedsfirmaer. Disse er designet på en måde, der i høj grad besværliggør indbruddet for tyvene.

Der er dog ingen, der kan garantere, at en meget ihærdig tyv ikke vil kunne bryde disse op alligevel. Man vil eksempelvis aldrig kunne sikre sig 100 % mod en tyv med et brækjern, som ikke er bange for at larme under indbruddet.

Gitter, tremmer og sikringsbeslag til tyverisikring af vinduer

Det er de færreste, der har lyst til at sætte tremmer, gitter eller barrer op foran vinduerne i stueetagen eller på de øvre etager, men det kan være en rigtigt god idé at beskytte kældervinduerne på denne måde.

Når man installerer tremmer eller gitter, skal man dog være opmærksom på at bruge envejsskruer, som er sværere at fjerne end almindelige skruer - ellers vil tyvene i nogle tilfælde være i stand til at smadre ruden og fjerne skruerne for at få adgang til din bolig.

Sikringsbeslag er særlige typer beslag til vinduer og døre, som eksempelvis begrænser muligheden for at åbne dem mere end et par centimeter, forstærker og sikrer rammen eller sikrer lukkede vinduer. Hvis man eksempelvis har monteret førstnævnte type sikringsbeslag og glemmer at lukke vinduet helt, når man tager hjemmefra eller går i seng, vil indbrudstyven ikke være i stand til uden videre at lirke vinduet op, da sikringsbeslaget forhindrer dette.

Sikringsbeslag kan købes i de fleste byggemarkeder og kan i langt de fleste tilfælde monteres meget enkelt ved hjælp af en boremaskine.

Læs også gerne om tyverisikring af døre her.

alarm-pris.dk